Ontdek je talent bij Tekenstudio Landsmeer

Teken of schilder je graag maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Inspiratie en ideeën opdoen? Wil je meer weten over technieken, materialen, je talent ontdekken of verder ontwikkelen?

Pak die kwast op!
Vanaf maart 2012 start ik, Sandra Nieuweboer, met het geven van teken- en schilderlessen.
In de lessen, wekelijks van 2 ½ uur, in een groepje van max. 8 personen leer je; technieken, materiaal- kennis en gebruik en basistheorie die nodig is bij het tekenen en schilderen.

Tekenen is leuk!
Veel mensen lijkt het leuk om te tekenen en hebben ook aanleg, maar denken al gauw dat het allemaal wel erg moeilijk is. Dat tekentalent is aangeboren en dat je het helemaal niet kunt leren. Dat is niet waar. Iedere tekenaar of schilder heeft het vak moeten leren, en je wordt alleen maar ergens goed in door ervaring en oefening. Als je het leuk vindt om te tekenen en je doet het vaak word je er, net als met andere vaardigheden, gewoon steeds beter in. We zijn niet allemaal Rembrandts of van Goghs, zoals ook niet iedere muzikant een Mozart is. Maar met inzet en interesse, en vooral met een hoop plezier in het tekenen zul je zien dat je een heel end komt. Door het aanleren van - basisvaardigheden, technische handigheidjes, en gebruik van het materiaal, wordt het tekenen makkelijker en dus ook leuker. Het werken in een groepje heeft als voordeel dat je elkaar stimuleert en op ideeën brengt.

Iedereen zijn eigen voorkeur.
In de cursus stimuleer ik je om je eigen doel te bereiken. Voor de een zal dat het maken van een stilleven zijn en een ander wil zich graag bezighouden met het schilderen of tekenen van portretten. Anderen houden van werken met vooral kleur als hoofdthema en komen tot een meer abstract resultaat. Het is allemaal goed, als je er maar plezier in hebt, want daarmee ontwikkel je je talent!

De cursus
In de eerste lessen werken we met potlood. Potlood is een veelzijdig materiaal dat tot mooie gedetailleerde resultaten kan leiden, maar ook als basis voor een schilderij heb je een potloodschets nodig. Het tekenen van vormen, structuren, schaduw en licht wordt geoefend. De vaardigheid met potlood vergroot je mogelijkheden en je zelfvertrouwen. In de oefeningen tijdens deze lessen ontdek je ook waar je goed in bent en wat je leuk vind om te tekenen. Later in de lessen gaan we met acrylverf werken. Kleurenkennis en kleurcombinatie en het werken met penselen en kwasten is de basis. Mijn streven is dat je tijdens de cursus je aanleg ontdekt en verder ontwikkelt en dat je zo het plezier in tekenen en of schilderen (her)ontdekt.

Cursustijden, kosten
Kosten voor de cursus: €150 voor 10 lessen van 2 ½ uur. Hierbij inbegrepen zijn; alle materialen, koffie, thee, koekjes. Bij alleen werken met olieverf is eenmaal een schilderdoek van 40/50 cm inbegrepen. Op dinsdag en donderdagavond van half 8 tot 10 uur en op vrijdagmorgen van 10 tot half 1 is er tekenles. In overleg en/of bij voldoende belangstelling kunnen er andere dagen of tijden gekozen worden. Bij aanmelding graag je voorkeur vermelden, ook voor de (doordeweekse) dag.

Aanmelden
Heb je er zin in gekregen? Je kunt je aanmelden per email: info@sandranieuweboer.nl Vermeld je voorkeurstijd en dag, naam en telnr. Ik laat je dan zo snel mogelijk weten welke tijden het gaan worden. Wil je nog verdere informatie dan kun je je vragen mailen, maar je kunt me ook bellen. Het liefst s’avonds op mijn huistel. 020-7717785. Als het niet anders kan op 06-17738006.

Als je geïnteresseerd bent of meer wilt weten kun je me mailen; info@sandranieuweboer.nl of bellen; 06-17738006